Tesla lanceert de Cyber Odyssey in Europa
30/04/2024

Tesla kondigt aan dat Cybertruck de komende weken te zien zal zijn op geselecteerde locaties en evenementen in Europa, als onderdeel van de Cyber Odyssey.

Vanaf deze week tot en met 7 juli is Cybertruck te zien op meer dan 100 plekken in 20 landen. Het publiek kan kennismaken met dit nu al iconische voertuig en meer te weten komen over zijn unieke specificaties, functies en innovatieve techniek. In Nederland zal Cybertruck voor het eerst te zien zijn in De Tesla Store in Eindhoven op 25 en 26 juni, nadien volgen Den Haag, Utrecht en Amsterdam ook nog. Woon je dicht aan de Belgische grens dan kan je eind mei al terecht in Drogenbos en net voor Eindhoven staat de Cybertruck in Zaventem.

Alle Cyber Odyssey-locaties en evenementen vind je hier.

Praktischer dan een SUV, beter presterend dan een sportwagen, met Cyberpunk-vibe

Het buitengewoon futuristische ontwerp van Cybertruck is geïnspireerd op de cyberpunk-esthetiek, zoals die met name te zien was in de films Blade Runner en The Spy Who Loved Me. De buitenzijde van de structuur is gemaakt van ultrahard 30X koudgewalst roestvast staal. Dit biedt bescherming tegen deuken en krassen, terwijl het speciale roestvaste stalen materiaal ook op lange termijn tegen corrosie beschermt op een manier die verder gaat dan wat in de auto-industrie gebruikelijk is.

De extra sterke uitvoering van Cybertruck, Cyberbeast genaamd, gaat van 0 naar 100 km/u in slechts 2,7 seconden en ligt ook op hoge snelheid als een blok op
de weg. De standaard adaptieve luchtvering past zich in milliseconden aan om het comfort en rijgedrag te optimaliseren. Met steer-by-wire en achterwielbesturing krijgt u met Cyberbeast het weggedrag van een sportwagen en een draaicirkel die kleiner is dan die van de meeste sedans.

In de laadbak zijn twee 120V-stopcontacten en een 240V-stopcontact, zodat de gebruiker overal over elektriciteit beschikt. Voor het eerst maakt de Tesla Powershare-technologie bidirectionele energieoverdracht mogelijk. Via de laadpoort kunnen apparaten en andere elektrische voertuigen opladen en kan een woning van stroom worden voorzien.

De leveringen zijn gestart in Noord-Amerika

Cybertruck wordt geproduceerd in Tesla’s Giga-fabriek in Austin, Texas. De leveringen aan klanten zijn begin december 2023 gestart. Het opvoeren van de productie zal enige tijd duren. Daarom richt Tesla zich in eerste instantie op Noord-Amerika, de belangrijkste afzetmarkt voor pick-ups. Cybertruck is momenteel niet leverbaar in Europa en Tesla heeft geen specifiek tijdpad aangekondigd voor het starten van leveringen buiten Noord-Amerika.

Meer informatie over Cybertruck: tesla.com/cybertruck
Bij elke stop van de Cyber Odyssey is er de mogelijkheid om ter plaatse speciale Cybertruck-merchandise te kopen. Er is ook een speciale online shop beschikbaar.

Tesla