Het was een zonnige, erg warme zaterdagnamiddag toen enkele vrijwilligers van TOCNL verzamelden aan de Supercharger van Ridderkerk, dichtbij Rotterdam, voor een volgende supercharger meeting.  We kregen heel wat geplande en ongeplande bezoekers die blij verrast waren met onze aanwezigheid met onze tent en heel wat andere bezoekers. We kregen ook meermaals de logische vraag: Wat doen jullie nu precies als club?

Wel, eerst en vooral houden we het nieuws bij over Tesla en selecteren we de voor Nederlandse Tesla-rijders belangrijke en interessante dingen uit die we dan communiceren in onze nieuwsbrief, op Twitter (al 2.000 mensen die ons volgen!) en Facebook. We onderhouden ook onze contacten met Tesla. We helpen soms mee op de dagen dat er bij Tesla heel veel mensen hun nieuwe Tesla in ontvangst nemen. Of we werken mee met Tesla op evenementen, zoals bijvoorbeeld de EV-experience (in sept ’23 is er weer één!). We organiseren ook zelf evenementen, zoals Supercharger meetings, roadtrips, puzzelritten zoals er binnenkort een aankomt in de regio Gorinchem en we gaan ook een tour naar de Tesla-fabriek in Berlijn organiseren voor onze leden (beperkt aantal plaatsen en meer details later).

Op zaterdag 8 juli waren we dus weer paraat van 12:00 tot ca 16:00 om leden, niet-leden, Tesla-rijders die gewoon kwamen laden, zelfs enkele niet-Tesla-rijders en niet-Nederlandse EV-rijders te ontmoeten. Dankzij onze sponsor Tesland hadden we een mooie gespreksstarter: ‘Wilt u deze gratis screen-cleaner, inclusief folder met kortingscode? Wij zijn van de Tesla Owners Club Nederland…’. En voor je het wist had je een leuk gesprek!

De vrieskist die Tesland had meegebracht en in die perfect in de trunk van de model Y past, was gevuld met 50 ijsjes. Een welgekomen verfrissing bij deze tropische temperaturen. We spraken ook met Tesla-rijders van het eerste uur (dus al bijna 10 jaar), alsook personen die een Cybertruck-reservering hadden. Er waren ook echt grote Cybertruck-fans met 5 reserveringen :o)

Er was zelfs iemand met een Amerikaans petje van uit de begintijd van Tesla. Via 2ehands kleding is dat vanuit de VS naar Oekraïne getransporteerd en vervolgens via een rommelmarkt in handen van een fan terecht gekomen. Naast interessante personen waren er natuurlijk ook wat opvallende Tesla’s. Auto’s met een opvallende wrap, Tesla model Y’s in de nieuwe kleuren Quicksilver en Minight Cherry Red, Tesla’s met opvallende spoilers en wielbeschermers, enz. En ook de mini-Tesla deed het weer goed bij de kinderen die langs kwamen.

We hebben een kleine lichtshow gedaan, zowel met een X, als een show van een 3 en Y. We dromen al van een grotere show in het avonddonker…

We hebben ook heel wat vragen van Tesla-rijders beantwoord, zowel van nieuwe Tesla-rijders als personen die al aan hun tweede of derde Tesla toe waren. Je bent dus nooit te oud om iets bij te leren. De tijd is voorbij gevlogen en het wat heel erg leuk om vele nieuwe mensen te ontmoeten en ook heel wat bekenden te zien passeren.

Heb je zelf suggesties wat we nog kunnen doen? We horen het graag! En daarbij ook de oproep: het zijn vrijwilligers die de club draaiende houden, dus super fijn als mensen ons willen helpen bij het realiseren van ideeën!

Door Raoul T.