Roadtrip naar de Eifel
26/06/2022

Op 26 juni, net voor de grote vakantie zijn we nog eens een trip gaan doen in de Eifel. Er waren weer een paar bekende gezichten bij, zoals Carmody en John, maar ook een paar nieuwe gezichten die we hartelijk welkom hebben geheten.

We hebben het net iets anders aangepakt deze keer en zijn niet vertrokken vanuit Erftstadt, maar wat vroeger vanuit Eindhoven. Nadien volgde ook een stop in Urmond, waar iedereen minimaal voldoende lading moest hebben voor 258 echte kilometers om terug te raken in Urmond. Met de warme temperatuur en het lage verbruik in de Eifel was dat helemaal geen probleem.

Ditmaal was het een onderonsje met 7 Model 3’s en 1 model S in de vijf verschillende Tesla-kleuren die beschikbaar zijn. En er waren een paar Model 3’s bij die wat waren aangepast met zaken zoals:

  • verlichting bij het achteruitrijden
  • spoiler
  • scherm achter het stuur, twee verschillende modellen
  • carbon accenten
  • bewegende knipperlichten (te zien op het filmpje)

Nadat iedereen voldoende geladen had in Urmond gingen we op weg, eerste stop was Nideggen waar we opnieuw zouden verzamelen. Er waren teveel kruispunten en stoplichten om allemaal samen te kunnen blijven. Enkelen hebben daarvan geprofiteerd in Duitsland en getest hoe hard hun Model 3 nu precies ging.

Aangekomen in Nideggen, op de parking van de Aldi, hebben we eerst nog een snack gegeten en iets gedronken vooraleer we aan de leuke weggetjes van de Eifel zijn begonnen. Het eerste deel bestond uit een 60-tal kilometer om uit te komen bij Schwammenauel waar we iets hebben gegeten in Seeblick am Pegel, dat is in Heimbach. Helaas was het bewolkt en regenachtig en hadden we een minder mooi zicht over de Rursee. Mocht er iemand niet voldoende resterende batterijcapaciteit hebben, dan was er nog steed een oplaadmogelijkheid tijdens de lunch.

Na deze late lunch gingen we opnieuw een 50-tal kilometer over de kronkelige weggetjes, zoals er heel wat zijn, rijden en zijn we geëindigd op de parking bij een matrassenwinkel. Eén enkeling die op vakantie was in de Eifel heeft de groep toen al verlaten en de rest is terug gereden naar Urmond. Omdat het toch al wat later was geworden dan voorzien, zijn we ditmaal niet meer gaan dineren bij Van Der Valk, maar hebben we afscheid genomen en is iedereen huiswaarts gekeerd. Sommigen hadden nog heel wat kilometers voor de boeg. Ondanks het weer dat misschien wat beter kon, was het opnieuw een gezellige en leuke dag en hebben we ons netwerk weer wat kunnen uitbreiden.

Heb je zin om ook eens mee te komen. Op zondag 2 oktober plannen we een volgend rondje in de Eifel.