Jullie herinneren je misschien nog het verhaal van Talking Tasman een paar maanden geleden die zijn Model X, een zeszitter, had omgebouwd tot een camper. Een ander lid van de Tesla Owners Club NL, Rob, kreeg tijdens zijn vakantie vorig jaar op een camping in Italië ook een goed idee voor zijn Model X. Rob sliep al in zijn model X, dat is een vijfzitter waarin de tweede zitrij naar beneden wordt geklapt, en hij vroeg zich af of het niet mogelijk zou zijn om een voortent aan zijn model X te monteren, net zoals bij een caravan of mobilhome.

Na zijn terugkeer naar Nederland, nam Rob contact op met een tentenbouwer in de buurt die wel iets zag in zijn idee. Rob liet zijn Model X twee dagen achter bij de tentenbouwer, zodat deze een volledig op maat gemaakt eerste prototype van de voortent kon maken.

Rob mocht de eerste versies van de voortent grondig uittesten en de tent bleek uitstekend te voldoen en waterdicht te zijn. Er moesten nog wat kleine, voornamelijk cosmetische, aanpassingen worden gedaan. Tijdens het uittesten bleek ook dat de Tesla Model X met kampeermodus (dus de functie met de open haard) in combinatie met de tent een verassend goede en leuke combinatie van comfort en vrijheid is. Interessant om te weten is ook dat de voortent zo gemaakt is dat ze perfect passend in de frunk kan worden opgeborgen.

De voortent voor de avontuurlijke Model X-rijders is inmiddels dus bijna klaar voor productie en heeft een richtprijs van 1200 euro meegekregen. Mocht je geïnteresseerd zijn of nog vragen hebben, dan mag je steeds contact opnemen met Rob op r.speldenbrink@cicomcopier.nl

We zijn ook van plan om Rob met zijn model X en de voortent uit te nodigen op één van onze volgende evenementen zodat jullie de voortent eens in het echt kunnen bekijken