Het Referral-programma van Tesla is terug
17/04/2023
Na een afwezigheid van ongeveer 1,5 jaar is het referral-programma van Tesla terug. Het biedt een mogelijkheid aan Tesla-eigenaren om mee te helpen om Tesla’s te verkopen en er dan zelf ook iets aan over te houden. Het Referal-programma is er al in vele vormen geweest en gaat iets minder dan 10 jaar terug. In de allereerste versie kon je erg mooie en ook dure prijzen winnen. Het toenmalige idee erachter was dat een verkoop van een Model S of Model X bij Tesla ongeveer 2000 euro kostte. Als een bestaande eigenaar een Model S of Model X wist te verkopen, werd dat bedrag verdeeld over de koper en de bestaande eigenaar in de vorm van prijzen. Je kon kiezen voor een mini-Tesla for kids, een stel Tesla reiskoffers, Tesla-kledij, een Tesla Wall connector, een set unieke Arachnid-velgen, uitnodigingen voor Tesla-evenementen, … al naargelang je één of meerdere referrals had.

In een volgende versie schakelde Tesla nog een versnelling hoger en werden er zelfs wedstrijden georganiseerd waarbij personen die als eerste 50 (het kan meer of minder zijn want ik weet het niet meer precies) referrals hadden, een echte Tesla cadeau kregen. Ook is er een bepaald moment een mogelijkheid geweest om te sparen voor een Tesla roadster. Als je 55 referrals had verzameld binnen een bepaalde periode, kreeg je zelfs een Tesla Roadster cadeau. Had je er minder dan kreeg je per 5 referrals 25000 euro korting op de aankoopprijs van een Roadster. Het internet en YouTube werden overspoeld door Referral-links en er zijn tijdens dat Referral-programma heel wat Roadsters verdient (zowel in de VS als in Europa en zelfs ook Nederland). Een nadeel voor de winnaars, ze moeten al heel lang geduld uitoefenen want voorlopig krijgt de Roadster niet veel prioriteit…

Met de komst van de Model 3 werd het Referral-programma weer in een nieuw kleedje gestoken en kon je vooral Supercharger-kilometers verdienen met referrals. Dat was 1500 km per referral en dat was was een pak minder dan de prijzen van voorgaande Referral-programma’s, maar dat was normaal omdat er natuurlijk veel meer Model 3’s verkocht werden dan Model S en X.

Dit programma met Referral-kilometers werd in september 2021 beëindigd en eerder deze maand, april 2023, is de volgende versie uitgerold. Nu kun je als Tesla-eigenaar credits verzamelen met referrals die je vervolgens kan omruilen voor items in de Tesla-shop of voor Supercharger-kilometers. Momenteel krijg je 5000 credits voor een referral, de koper krijgt 1000 credits. Enkele voorbeelden waarvoor je je credits kan inruilen zijn:

  • Plaid T-shirt voor 500 credits
  • Bliksem-karaf  voor 3000 credits
  • 5000 Supercharter-kilometer voor 5000 credits
  • Draagbare draadloze oplader voor 1500 credits
  • Verlichte dorpellijsten voor model 3 voor 3000 credits
  • Acceleratieboost voor model 3 voor 7000 credits
  • En meer…

Je vindt dit nieuwe referral-programma in de loot box in je app. Zorg dat je upgrade naar de nieuwste versie van de app en dat zul je zien dat er ook nog een fotowedstrijd actief is tot 23 april 2023, speciaal voor Earth Day. Je kan je mooiste foto’s met een Tesla-product opsturen om credits te winnen.

Dimitri V.