Cybertruck Delivery Event bij Tesland in Almere – Verslag
09/12/2023

Op donderdag 30 november was het dan eindelijk zo ver, ruim 4 jaar na de aankondiging van de futuristische CyberTruck, werden de eerste 12 exemplaren aan hun nieuwe eigenaren werden uitgeleverd. Sommigen van ons hadden zich aangemeld om kans te maken op een uitnodiging voor het event in Austin in Texas in de Verenigde Staten. Dat is natuurlijk altijd een gok en bleek helemaal niet nodig, want Herbert Kats van Tesland wilde er wel een Hollands feestje van maken in zijn showroom in Almere en daaraan deden we als Tesla Owners Club natuurlijk graag mee.

Een gezellige club van zo’n 40 Tesla-fans waren aanwezig. Onder genot van wat hapjes en drankjes en een leuke inleiding van Randall van Poelvoorde – die zelf ook een reservering voor de CyberTruck had – begon rond 21u het spektakel. Best even spannend, want werkte die stream wel….? Eindelijk kon er worden afgeteld alsof het nieuwe jaar al begon. Uiteraard daarna nog ruim een half uur verplicht naar spacey muziek luisteren met supermooie beelden van de CyberTruck.

De ietwat korte show van Elon in zijn fabriek in Texas was het bekijken waard, heerlijke filmpjes die het exceptionele van de CyberTruck mooi lieten zien. En of je hem nu écht mooi vindt, of gewoon zó lelijk dat-ie bijna weer mooi wordt, het is een zeer speciaal apparaat. Nog nooit vertoond én met allerlei nieuwe technieken voor Tesla zelf. Denk aan het steer-by-wire of het vehicle-to-load en vehicle-to-home principe dat nu eindelijk in een Tesla aanwezig is. Ook de 48V architectuur van de elektronica zorgt ervoor dat er 70% minder bedrading nodig is in de CyberTruck. Een echte Elon-besparing kun je zeggen. Opmerkelijk is dat de auto-industrie al jaren probeert om de 48V architectuur in de massaproductie van auto’s te introduceren, maar Tesla wel de eerste fabrikant is die daarin slaagt. En Elon heeft dan ineens ook maar de implementatiedocumentatie gedeeld met de CEO’s van de andere automerken, zodat zij daar ook werk van konden maken.

Wat de avond in Almere nog leuker maakte was de quiz die Randall op voorhand uitdeelde waarbij je zaken moest voorspellen. De winnaar van de quiz was Remco die dan ook mini-cybertruck van Mattel (3283 stukjes!) won. De bullshitbingo zorgde voor hilariteit over de woordkeuze van Elon tijdens het event. De gesprekken onderling maakte het af. Veel leuker om zo’n event met vrienden te bekijken, niet waar? Met dank aan de gastvrijheid van Herbert en zijn team van Tesland!

Door Misha

Eén van onze leden, Arjan, heeft er ook nog een aftermovie van gemaakt.